18 augustus 2022
15

Woonkamer industrieel, maar warm inrichten

Industriële ruimte

Industriële inrichting, het leek eerst een trend, het is nu een tijdloze stijl geworden! Industrieel staat bekend om het gebruik van metaal en open ruimten. In het interieur zitten elementen verwerkt van de industriële revolutie. Het is niet het steampunk idee dat sommige mensen erbij denken, maar écht moderne industriële elementen. Denk aan fabriekslampen en zichtbare metalen en betonnen constructies. Hoe geef je aan een industrieel interieur nou toch een warm en knus thuisgevoel? Daar gaan we het in deze blog uitgebreid met je over hebben!

Wat zijn de karakteristieken van een industrieel maar warm interieur?

Hieronder staan een paar karaktereigenschappen van waar een warme, maar industriële inrichting aan zou moeten voldoen.

Lichtinval

Prachtige lichtinval door industriële ramen
Prachtige lichtinval door industriële ramen

Omarm het natuurlijke licht: een industriële inrichting wordt meestal gekenmerkt door grote natuurlijke ramen met zwarte ruiten, soms in een rasterpatroon. Als je geluk hebt met de ligging van je woning kun je dagelijks genieten van het zonlicht dat de ramen binnenvalt, die alles er altijd een beetje warmen en mooier uit laat zien.

Neutrale kleuren

Industrieel design met warme kleuren
Industrieel design met warme kleuren

Industriële ruimtes gebruiken niet alleen maar tinten wit zoals andere minimalistische ontwerpen. Het maakt gebruik van het spectrum van wit, grijs, zwart, evenals neutrale bruintinten. Neem bijvoorbeeld een muur waarvan je door de afwerking nog het bruinrode kan zien van de bakstenen waarmee het gebouwd is. Dat is typisch industrieel, maar geeft toch een warm gevoel aan je interieur!

Hergebruiken materialen

Oude fabriek
Oude fabriek

Industrieel design kent zijn roots uit de industriële revolutie. Het is ontstaan doordat er grote oude fabrieken werden heringericht als woonruimte. In de fabriek lagen lossen elementen die op het eerste gezicht onbruikbaar leken, maar een paar slimme mensen maakten er meubels van en gebruikte het is de oude industriële woonfabrieken omdat het zo goed op ging in de rest van de omgeving. Een nieuwe industriële revolutie was geboren! Deze keer gaat het echter om een interieurstijl en niet meer ome en vervuilende industrie. Het ziet er bovendien geweldig uit! Een houten salontafel met zwenkwieltjes, een boekenplank van hergebruikte materialen en hergebruikte eettafels zijn een hoofdbestanddeel van de industriële stijl en een geweldige manier om natuurlijke elementen met de metaalwaren te combineren.

Textiel en andere stoffen maken alles warmer!

Textiel in industriële inrichting
Textiel in industriële ruimte

Ook textiel was een grote industrie. Het past dus perfect in de industriële stijl! Creëer knusheid met natuurlijk textiel: Stoffen zoals verweerd leer of linnen werken goed in deze omgevingen voor zowel meubels als accenten, en creëren een doorleefd en gezellig gevoel. Het leuke hieraan is dat hoe doorleefder een meubelstuk eruit ziet, hoe beter en bijzonderder het de ruimte in zijn algemeenheid maakt. Als je geen textiel bank hebt, kun je ook een bank overtrek over je bank heen doen!

Zo zie je dat door te spelen met verschillende industriële karakters, je een ruimte kan creëren die zowel die authentieke industriële uitstraling heeft die je zoekt als een warme uitstraling!

Lees ook:  Zo creëer je een landelijk interieur

Recent

Wat een slechte nachtrust met je lichaam kan doen

25 september 2022

Schoonmaaktips voor de badkamer

23 september 2022

Ga je een huis kopen? Dan moet je hier op letten!

20 september 2022

Zo creëer je een landelijk interieur

18 september 2022

De geschiedenis van lingerie

16 september 2022

Meer in deze categorie

Wat een slechte nachtrust met je lichaam kan doen

Zo creëer je een landelijk interieur

De geschiedenis van lingerie

Stappenplan houten vloer schuren

© Copyright StudioKlomp 2022
hello world!
home