14 mei 2022
747

8 kwaliteiten van een goede webdesigner

webdesign Waalre

Een goede webdesigner is normalerwijs van alle markten thuis en moet veel kwaliteiten hebben. Herken je je in de volgende punten? Dan is werken in webdesign in Waalre misschien wel iets voor jou. Dit is trouwens ook een handig checklijstje als je iemand wilt inhuren voor webdesign in Waalre.

Je moet creatief zijn

Deze is natuurlijk niet al te verassend, maar het is wel de belangrijkste eigenschap die je moet hebben als webdesigner. Je moet bijvoorbeeld meteen de wensen van de klant kunnen omzetten naar een concreet ontwerp. Daarbij moet je kunnen variëren, want je klanten willen natuurlijk niet dezelfde website hebben. Wanneer je zelfs tot in de avonduren bezig bent met ontwerpen, is dat een duidelijk teken dat creativiteit in je bloed zit.

Uitgebreid portfolio

Als webdesigner is het belangrijk dat je een portfolio bijhoudt van je werk. Je kunt mensen wel vertellen dat je goed bent in je werk, maar als niemand iets van je werk ziet, is de kans klein dat je voor een opdracht voor webdesign in Waalre wordt aangenomen.

Aantoonbare ervaring met programmeertalen

HTML, CSS, Javascript en PHP spreek je net zo vloeiend als het Nederlands. Laat in je portfolio zien dat je met alle programmeertalen overweg kunt. Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen (zoals de ontwikkelingen rondom de Metaverse) en talen.

webdesign Waalre

Communicatief vaardig zijn

Je moet heel goed kunnen en durven communiceren met collega’s en opdrachtgevers. Je moet goede afspraken kunnen maken en kunnen aangeven wanneer iets niet lukt. Het is ook goed om opdrachten goed uit te werken in een werkplan, zodat je opdrachtgever precies weet wat hij mag verwachten.

Een goede eigen website

Jouw website is je visitekaartje. Het is namelijk tegenstrijdig wanneer je je opdrachten goed doet, maar je eigen website slecht functioneert en onoverzichtelijk is. Potentiële opdrachtgevers zullen sneller geneigd zijn om webdesign in Waalre aan iemand anders over te laten. Lees hier ook alles over optimale bedrijfsreviews. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om een social media campagne op te zetten als ontwerper

Weet wat hij waard is

Weet wat jouw werk waard is en stem je tarieven daar op af. Natuurlijk moet je niet overdreven hoog inzetten, maar bedrijven zijn bereid flink te investeren in een goede website. Ben je opdrachtgever? Kies dan niet de goedkoopste maar ga voor degene met de beste kwaliteit.

Iemand die een eigen stijl heeft die toch overal inzetbaar is

Een designer moet authentiek zijn. Je werk moet onderscheidend zijn en herkenbaar, zodat mensen direct weten dat jíj die website hebt gemaakt en niemand anders. De kunst is om dit te vertalen naar een website die perfect past bij de wensen van de opdrachtgever.

Lees ook: wat doen Nederlandse bedrijven om meer omzet te maken?

Lees ook:  De top 5 onmisbare smartphone-accessoires

Recent

De top 5 onmisbare smartphone-accessoires

16 juli 2024

De invloed van zelfkennis op je carrière

9 juli 2024

Ontdek de magie van muzikale workshops

21 juni 2024

Nieuwe trends omtrent kerstpakketten

3 juni 2024

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

28 mei 2024

Meer in deze categorie

De top 5 onmisbare smartphone-accessoires

Zo ben je anoniem aanwezig op het internet

Alles over SEO

De impact van op maat gemaakte software op bedrijfsprocessen

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home