16 juli 2022
541

Wat maakt een VanMoof fietsen zo bijzonder?

VanMoof fietsen

Je hebt er vast wel eens van gehoord, of misschien wel eens gezien: VanMoof fietsen. Simpel gezegd zijn het elektrische fietsen van Nederlandse afkomst. Wat maakt een VanMoof fiets nou zo speciaal? En vooral, wat maakt ze zo duur? In deze blog lees je alles over VanMoof!

Wat is VanMoof?

VanMoof is een Nederlands bedrijf dat in 2009 door twee broers werd opgericht. Taco en Ties Carlier wilden samen dé perfecte stadsfiets ontwikkelen. Dankzij hun achtergrond in industrieel design hebben ze door de jaren heen award-winnende designfietsen ontwikkeld. In het afgelopen decennium verbeterden de broers de fietsen voortdurend en integreerden technologie om fietsendieven tegen te gaan en hoofd te bieden aan bijvoorbeeld tegenwind en hittegolven. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Ze werken inmiddels internationaal en leveren wereldwijd.

Wat maakt VanMoof zo bijzonder?

VanMoof fietsen is de eerste ontwikkelaar van smart-connected e-bikes. Ze hebben een aantal functies waarmee ze zich onderscheiden van de rest van de elektrische fietsen. Zo beschikken de e-bikes over ‘Rider Recognition’. Dit is een versleutelde functie die gelinkt is aan de VanMoof-app op je smartphone. Deze wordt automatisch geactiveerd wanneer je in de buurt komt van je fiets. Wanneer iemand de fiets probeert te stelen, gaat een luid alarm. Ook krijgt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Een nog uniekere functie is dat VanMoof zogeheten Bike Hunters in dienst heeft die jouw gestolen fiets terugvinden. Lukt dit niet binnen twee weken krijg je een nieuwe fiets. Bike Hunters kunnen dankzij locatievoorzieningen in je fiets de locatie terugvinden.
Ook beschikt een VanMoof fiets over ‘Turbo Boost’. Dit geeft je elektrische fiets een extra boost om het maximale uit je fiets te halen. En dankzij de automatische E-shifter hoef je je niet meer bezig te houden met schakelen. VanMoof fietsen zijn ook de eerste e-bikes op de markt die beschikken over een geïntegreerd stuur- en remsysteem, waardoor de fiets je helpt met remmen en sturen.

Wat zijn de kosten van deze fietsen?

Buiten het feit dat je bij VanMoof natuurlijk betaalt voor een e-bike. Biedt de maker talloze services aan voor meer comfort en veiligheid. Een VanMoof fiets begint in standaarduitvoering vanaf ongeveer €2.300,-. Er zijn ook duurdere uitvoeringen die kunnen oplopen tot €3.500,-. VanMoof biedt klanten ook aan om fietsen te leasen, dit kan vanaf €68,- per maand.
Alle fietsen zijn uitgerust met meerdere ledverlichtingen op de fiets die je informatie en licht geven. De fietsen zijn niet voorzien van een sleutelslot, maar beschikken over een ‘kicklock’. Door met de hak van je schoen tegen het achter tandwiel te tikken, zet je de fiets (in samenwerking met je smartphone) op slot en maak je hem weer los.

Wij denken dat je na het lezen van deze blog wel kunt zien dat zelfs de fiets-industrie door de jaren niet heeft stilgestaan! Ze zijn van ver gekomen, van een houten loopfiets, naar een wielrenfiets, tot een elektrische fiets met smartphone connectie!

Lees ook:  Wanneer was de langste file in Nederland?

Recent

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

28 mei 2024

Zo ben je anoniem aanwezig op het internet

22 mei 2024

Zó moet je je werknemers tevreden houden

16 mei 2024

Efficiënt en veilig werken dankzij magazijnbelijning

7 mei 2024

Alles over SEO

15 april 2024

Meer in deze categorie

Efficiënt en veilig werken dankzij magazijnbelijning

Hoe jij je leven gemakkelijker kan maken bij medische problemen

Van diagnose tot herstel: psychiatrie in Amsterdam

Zelf je nagels verzorgen? 5 Tips voor mooie nagels

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home