11 maart 2022
511

Waar komt de Tour de France op tv in Nederland?

tour de france tv

Wielrenliefhebbers kunnen vanaf februari weer volop genieten van wielrennen in Europa op live-tv. Het wielrenseizoen van 2022 is namelijk begonnen! In januari zijn we down-under van start gegaan in Australië. Alvorens wij in februari de renners in Italië en België konden aanschouwen. Er staan nog veel meer moois gepland op de UCI Wielerkalender 2022. Het hoogtepunt van het wielerseizoen is voor de meeste liefhebbers toch altijd wanneer de Tour de France weer op tv komt. In dit blog lees je op welke zender je wanneer moet afstemmen om de beste wielrenners aan het werk te zien. Vraag je je af waar de Tour de France op tv komt en welke Nederlandse wielrenners aan de start staan van de Tour de France? Lees dan snel verder.

Welke wielerwedstrijden komen er binnenkort aan?

In de komende maanden wordt de wielerkalender steeds drukker en is er elke week wel wielrennen op tv. In maart volgen Vlaamse klassiekers zoals Gent-Wevelgem en E3 Saxo Bank Classic. In april volgen de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Van 6 tot en met 29 mei kun je de eerste grote, meerdaagse ronde op tv volgen. De renners koersen dan namelijk door het Italiaanse landschap tijdens de Giro de Italia.

Tour de France op Tv

Elke zomer begint de grote ronde waar echt iedereen op wacht. Tijdens de Tour de France zie je op tv twee weken lang de beste wielrenners verschijnen. Lekker genieten van het mooie Franse landschap in alle rust. De Tour de France zal in 2022 op tv te zien zijn van 1 tot en met 24 juli. De Tour de France is op de tv-zenders NPO1, Eurosport en Sporza te volgen. Op al deze zenders kun je de koers volgen met live commentaar. S ’avonds kun je bovendien de overige verhalen achter de Tour de France in Nederland bekijken en beluisteren tijdens de NOS Avondetappe uitzendingen. Met een goede glasvezel internetverbinding kun je de uitzendingen ook live volgen via een computer of smartphone.

Nederlandse wielrenners in de Tour de France

Er zijn veel goede wielrenners afkomstig uit Nederland. Niet gek ook! Want Nederland is een echt fietsland. De bekendste Nederlandse wielrenner is Joop Zoetemelk. Mede ook door zijn succes in de eindklassementen van de Tour de France. In 2021 maakte bekende routiniers Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema deel uit van de groep Nederlandse wielrenners in de Tour de France. De startopstellingen voor 2022 zijn op dit moment nog niet bekend. Het is dus enkel gissen naar de selectie Nederlandse wielrenners die deel gaan nemen aan de Tour de France in 2022. Wij hopen in ieder geval dat Mathieu van der Poel deel gaat nemen en voor spektakel tijdens de Tour de France op de Nederlandse tv kan zorgen. Ook al het andere Nederlandse sportnieuws waaronder de F1 vind je op onze website.

Lees ook:  Wanneer was de langste file in Nederland?

Recent

De top 5 onmisbare smartphone-accessoires

16 juli 2024

De invloed van zelfkennis op je carrière

9 juli 2024

Ontdek de magie van muzikale workshops

21 juni 2024

Nieuwe trends omtrent kerstpakketten

3 juni 2024

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

28 mei 2024

Meer in deze categorie

In 2 maanden een summer body: mogelijk of moeilijk?

Hoe jij je leven gemakkelijker kan maken bij medische problemen

Voor een make-over ga je naar Maastricht!

Van diagnose tot herstel: psychiatrie in Amsterdam

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home