4 april 2023
224

Hoe maak jij je leven echt leuker?

smart doelen stellen

Waar veel mensen zich in vergissen, is dat alles zo lekker maakbaar is. Het leven is niet zo maakbaar namelijk. Zeggen we niet dat het leven ertussen komt als een planning wijzigt? Toch is het fijn als je je leven leuker maakt. Alleen hoe doe je dat dan, terwijl het leven ertussen komt? Lees hier over de vier stappen, die je niet overal ziet.

De eerste stap naar verandering

Het lijkt simpel je maakt een voornemen en dat ga je doen. Fout dus. Als jij een verandering echt wil doorvoeren voor je leven, dan moet je de huidige situatie eigenlijk gewoonweg zat zijn. Je moet er genoeg van hebben hoe het gaat, er KLAAR mee zijn. Dat is een proces. Heb je dat punt bereikt? Dan kun je beginnen met het leuker maken van je leven.

Noteer hoe het met je gaat

Veel mensen doen maar wat in hun leven. Dat is prima als je goed voelt wat goed voor jou is en daarnaar handelt. Als je leven echter niet zo leuk verloopt, kun je kijken naar het stuk wat voor jou wat kan opleveren. Dit doe je door dagelijks steeds bij te houden hoe jij je voelt. Dus bijvoorbeeld in de ochtend voelde jij je misschien wel een dubbele min.

leven

Noteer waarom het zo met je gaat

De volgende stap is dat je opschrijft waarom het bijvoorbeeld een dubbele min is. Dan wordt het interessant. Misschien stond je op met een duf hoofd en dacht je vrijwel direct 'pff dat wordt een lange dag.'. Hier kun je dus constateren dat je een gedachte hebt die helemaal niet waar hoeft te zijn. Wie zegt dat je gevoel iets zegt immers over hoe jij je de hele dag voelt?

Stuur aan met smart doelen

Vervolgens is het handig dat je ervoor zorgt dat je meer plusjes gaat ervaren. Dat doe je onder andere met smart doelen stellen. Je weet namelijk steeds beter wat voor een plus gaat voelen en wat een min. Met zulke doelen stuur je aan op meer plusjes. Alleen met smart doelen stellen ben je er niet helemaal. Is het namelijk zo dat je na het smart doelen stellen, ervaart dat het zorgt voor een min gevoel? Dan moet je je smart doelen stellen niet altijd direct aan de kant schuiven, maar bijstellen. Als je dat doet, dan zie je dat je een manier van leven ontwikkelt, waarbij je leven leuker wordt en er ruimte is voor wat het leven brengt.

leven

Lees ook:  Familieruzie? Simpele stappen om de vrede te herstellen

Recent

In 2 maanden een summer body: mogelijk of moeilijk?

10 april 2024

De impact van op maat gemaakte software op bedrijfsprocessen

26 maart 2024

Hoe werkt ketensamenwerking?

21 maart 2024

Hoe jij je leven gemakkelijker kan maken bij medische problemen

20 maart 2024

Waar moet je aan denken bij een verbouwing aan een monumentaal pand?

16 maart 2024

Meer in deze categorie

In 2 maanden een summer body: mogelijk of moeilijk?

Voor een make-over ga je naar Maastricht!

Leuke items om te personaliseren

Tips voor een vintage decor

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home