16 augustus 2023
57

Nederlander Wim Hof verbreekt verschillende records

ijs toendra

Wim Hof, ook wel The Iceman genoemd, staat om velen dingen bekend. Van de ijsbad methode tot zijn hilarische doch informatieve filmpjes die op het internet te vinden zijn. Ooit geboren in 1959 in het mooie zuidelijke Sittard (ofwel, Zitterd voor de lokalen) heeft Wim een reis waar je u tegen zegt afgelegd. Geboren als een normaal persoon, uitgegroeid tot een legende. Van tegenslagen in de vorm van het verliezen van zijn vrouw, tot wereldbekende hoogtepunten met records waar je u tegen zegt. Waar zijn die records op gevestigd vraag je? Op een ijzersterke wil om te doen, ofwel, de Wim Hof mentaliteit. Benieuwd naar die records (wat er tot wel 20 zijn)? Die lees je hieronder! Wil jij ook net als Wim Hof naar het zuiden komen om dé methode te leren? Kijk dan hier naar dé Wim Hof methode workshop in Limburg!

De snelste halve marathon, maar dan anders

Wat was er anders aan dan? Het was op bloten voeten. Maar dat klinkt niet heel speciaal? Nee dat klopt, het was namelijk een halve marathon op bloten voeten boven de noordelijke poolcirkel. Wim Hof heeft in zijn levensjaren ondertussen heel wat records verbroken, maar dit is een van de enige die nog nooit verbroken is! Door de marathon te rennen in precies 2 uur, 16 minuten en 34 seconden op 26-01-2007 in Finland, is hij de snelste koude man in de geschreven geschiedenis van de Guinness book of World Records. Hij deed deze poging voor de TV-zender Discovery Channel, voor het programma ‘Real Super-humans and the Quest for the Future Fantastic’.

Utrecht en New York zijn soms warm, Wim Hof is altijd koud

Wim Hof kan ondertussen wel de koning van ‘in een bak met ijs’ zitten genoemd worden. Van pionier zijn in het maatschappelijke oog tot records vestigen. Wim Hof heeft met een bak ijs wat een kat met een lege doos heeft: als die er een ziet, moet ‘ie er even in gaan zitten. In het Utrechtse Hoog Cathrijne verbrak hij voor het eerst zijn eigen record voor het eerst verbroken, hij is toen 104 minuten en 23 seconden in een bak met ijs gaan zitten. Dit record was een verbetering van 11 seconden op zijn vorige record. Zijn hartslag, bloeddruk en zelfs lichaamstemperatuur bleef hetzelfde. Op dit moment dachten wetenschappers dat het onmogelijk was, maar The Iceman lijkt zijn eigen bloedvaten te kunnen beïnvloeden. Wil jij ook nieuwe hoogtes bereiken? Dat begint bij een goede nachtrust!

Maar nee hoor, voor d’r Wim was dit niet genoeg. Hij dacht, Utrecht is leuk maar volgens mij staat er in dat kleine dorp New York City óók een ijsbad. Dus Wim vloog en ging zitten. En hij bleef maar zitten, en kwam er maar niet uit. In het hart van New York City lag hij maar liefst 112 minuten en 42 seconden in een ijsbad, wow! Wat kan deze man niet? Het is wachten tot er een Wim Hof monument komt in Nederland. Tot die tijd moet je het maar doen met deze mooiste monumenten in Nederland.

Lees ook:  Wat verandert er voor zonnepaneel-eigenaren in 2023

Recent

De evolutie en trends in zwemkleding

11 september 2023

Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

11 september 2023

Waarom is het beoefenen van een vechtsport goed voor je?

7 september 2023

5 populairste airco merken

4 september 2023

De beste rabbit vibrator: Een spannende keuze voor ultiem genot

29 augustus 2023

Meer in deze categorie

,

De evolutie en trends in zwemkleding

,

Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

Waarom is het beoefenen van een vechtsport goed voor je?

,

5 populairste airco merken

© Copyright StudioKlomp 2023
hello world!
home