5 oktober 2023
541

5 veelgemaakte fouten bij ramen lappen en hoe ze te voorkomen

ramen lappen

Ramen lappen lijkt een eenvoudige taak, maar het is een klus waarbij vaak veel fouten worden gemaakt. In dit artikel gaan we dieper in op de vijf meest voorkomende fouten bij ramen lappen en geven we tips over hoe je ze kunt voorkomen. Of je nu je ramen binnen of buiten wilt wassen, we hebben antwoorden op je vragen en handige adviezen om je ramen weer glanzend en streepvrij te krijgen.

Fout 1: Gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen

Het gebruik van agressieve chemicaliën

Bij ramen lappen is het van essentieel belang om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Veel mensen maken de fout om agressieve chemicaliën te gebruiken, wat kan leiden tot beschadigde ramen en kozijnen. Kies in plaats daarvan voor een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor glas.

Gebruik van papieren handdoeken

Een andere veelgemaakte fout is het reinigen van ramen met papieren handdoeken. Deze kunnen pluizen en strepen achterlaten. Het is beter om microvezeldoeken te gebruiken, omdat ze effectiever zijn in het verwijderen van vuil en strepen.

rampen lappen

Fout 2: Ramen lappen op een zonnige dag

Snelle verdamping van het reinigingsmiddel

Ramen lappen op een zonnige dag kan een grote fout zijn. Het zonlicht kan ervoor zorgen dat het reinigingsmiddel te snel verdampt, wat strepen achterlaat op het glas. Het is raadzaam om op bewolkte dagen of in de vroege ochtend of late namiddag je ramen te lappen.

Fout 3: Onvoldoende aandacht voor de raamkozijnen

Het negeren van vuil op de kozijnen

Een veelgemaakte fout is het alleen focussen op het glas en het negeren van de raamkozijnen. Vuil en stof kunnen zich ophopen op de kozijnen en uiteindelijk het glas bevlekken. Zorg ervoor dat je de kozijnen ook grondig reinigt tijdens het ramen lappen.

Fout 4: Het gebruik van een verkeerde trekker

Trekker met een versleten rubber

Een goede trekker is essentieel voor streepvrije ramen. De fout die vaak wordt gemaakt, is het gebruik van een trekker met een versleten rubber. Dit kan strepen achterlaten. Investeer in een hoogwaardige trekker en vervang het rubber regelmatig.

ramen lappen

Fout 5: Te snel werken

Haastig ramen lappen

Een veelvoorkomende fout is te snel werken. Haastig ramen lappen leidt tot slordig werk en strepen op het glas. Neem de tijd, werk methodisch en zorg ervoor dat je elk deel van het raam grondig reinigt.

Kortom, het is geen ingewikkelde klus, maar het vereist wel de juiste technieken en materialen om streepvrije resultaten te bereiken. Door de bovenstaande veelgemaakte fouten te vermijden en onze tips op te volgen, kun je genieten van schone en heldere ramen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en je zult altijd van een prachtig uitzicht kunnen genieten. Toch liever het glazen wassen uit handen geven? Een glazenwassersbedrijf staat graag voor je klaar!

Wil jij het nieuwe jaar fris starten? Lees dan hier De interieurtrends van 2024 in Nederland

Lees ook:  Heel Nederland aan het glasvezel

Recent

De top 5 onmisbare smartphone-accessoires

16 juli 2024

De invloed van zelfkennis op je carrière

9 juli 2024

Ontdek de magie van muzikale workshops

21 juni 2024

Nieuwe trends omtrent kerstpakketten

3 juni 2024

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

28 mei 2024

Meer in deze categorie

De invloed van zelfkennis op je carrière

Ontdek de magie van muzikale workshops

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

Waar moet je aan denken bij een verbouwing aan een monumentaal pand?

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home