6 november 2023
161

De interieurtrends van 2024 in Nederland

De interieurtrends van 2024 in Nederland

Ben jij een echte interieurliefhebber en toe aan iets nieuws? Je bent niet de enige die hier mee zit. Vaak weten we wel al dat we iets anders willen, maar hebben we nog geen enkel idee wat het moet worden. In deze blog gaan we het hebben over de nieuwste interieurtrends waardoor jij 2024 fris kunt starten!

Waarom wisselen van interieur?

Natuurlijk is iedereen weleens toe aan vervanging, maar dan is het nog de vraag wat en waarom je gaat wisselen van interieur. We hebben precies om deze reden een lijstje gemaakt van verschillende redenen waarom het interessant kan zijn om van interieur te wisselen. Enkele voorbeelden zijn:

Meubels zijn aan de oude kant

Een reden waarom veel mensen willen wisselen in hun interieur is, omdat veel meubels oud of versleten zijn. Het kan dan ook zomaar zijn dat je met tegenzin thuiskomt, omdat het interieur gewoon niet meer mooi is in jouw ogen.

Ongebruikte ruimtes inrichten

Of je nu bezig bent met het een villa te ontwerpen met behulp van architecten of het inrichten van een nieuw huis. Je zult altijd te maken krijgen met ruimtes die je minder gebruikt, of zelfs helemaal niet betreedt. Je kunt dan beter kijken of je deze ruimtes leuker kunt aankleden, zodat je ze ook vaker gaat gebruiken.

Renovatie

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je besluit de keuken en woonkamer er helemaal uit te halen. Zo kun je meteen de muren opnieuw verven en kleine details veranderen. Het kan aan de andere kant ook heel interessant zijn als je ondernemend ingesteld bent en iets wilt verdienen aan onnodige kamers. Je kunt dan van jouw overige ruimtes moderne bungalows maken.

Ben je daarnaast toe aan volledige vernieuwing en overweeg je het hele huis onder handen te nemen? Lees hier Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

De interieurtrends van 2024 in Nederland

Interieurtrends voor 2024

Om inzicht te geven in de aanstaande interieurtrends die in 2024 bekend zullen worden, hebben we hier een klein overzicht gemaakt.

  • Curved lines: hier hebben we vooral te maken met natuurlijke en organische vormen die weer helemaal in geraken.  Het is een opvallende trend omdat het gaat om zachte, afgeronde vormen in plaats van rechte lijnen die vaak worden gebruikt. Kleuren die hierbij vooral worden gebruikt zijn aarde tinten en pastelkleuren.
  • Soft outdoor: eigenlijk is het met soft outdoor de bedoeling dat je binnenruimte in een keer meteen ook de buitenruimte is. Je wilt als het ware een connectie aangaan met de natuur om je heen die je tot rust moet brengen. Materialen die een belangrijke rol spelen in deze trend zijn steen, hout-bamboe en andere natuurlijke materialen. Rustgevende blauwtinten, bruine kleuren die warmte afstralen en natuurlijk zachte groentinten kunnen niet ontbreken.
  • Modern seventies: eigenlijk verraadt de naam al waar deze trend over gaat. De sfeer uit de jaren zeventig terugbrengen in een modernere stijl. Hierbij worden moderne designs gecombineerd met een warme en gezellige sfeer. Hierbij kan het interessant zijn een vleugje retro toe te voegen. Mosterdgeel en avocado-groen zijn kleuren waar je aan moet denken bij deze trend.
Lees ook:  Zo maak je het perfecte hippie feestje

Meer blogs lezen van Studioklomp? Lees dan 'Nagelverzorging voor ouder wordende handen'

Recent

De psychologie van licht

18 november 2023

Nagelverzorging voor ouder wordende handen

13 november 2023

Evenement organiseren: zo doe je dat

10 oktober 2023

Waarom zijn nipple covers zo handig?

10 oktober 2023

5 veelgemaakte fouten bij ramen lappen en hoe ze te voorkomen

5 oktober 2023

Meer in deze categorie

De psychologie van licht

,

Nagelverzorging voor ouder wordende handen

,

Evenement organiseren: zo doe je dat

Waarom zijn nipple covers zo handig?

© Copyright StudioKlomp 2023
hello world!
home