15 februari 2023
77

Waar je op moet letten bij het verkopen van je huis

koopwoning heuvelland

Als je je huis wilt verkopen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Er komt veel kijken bij het verkoopproces, van het bepalen van de verkoopprijs tot het vinden van een geschikte koper. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij het verkopen van je huis, zodat je goed voorbereid aan het verkoopproces kunt beginnen.

Maak een afspraak met een verkoopmakelaar (of niet)

Een makelaar inschakelen om je te helpen bij de verkoop van je huis is goede stap. Vaak weten wij niet veel over het verkopen van een huis en een makelaar kan je daarbij helpen. Inruil voor zijn/haar kennis lever je een klein percentage of bedrag van het verkoopbedrag in. Een makelaar helpt je om de juiste prijs voor je huis vast te stellen en welke stappen je verder moet zetten om het verkoopproces tot een succes te brengen.

Welke dingen kun je zelf doen?

In het verkoopproces hoef je niet alles door de makelaar te laten doen, je kunt ook dingen zelf oppakken. Het begeleiden van bezichtigingen en het maken van foto’s is daar een voorbeeld van.

Als je ervoor kiest om geen makelaar in te huren, dien je alle stappen zelf te doen en dat kost behoorlijk veel werk. Ook is het zo dat makelaars vaak meer over de omgeving weten en meer kunnen vertellen over de geschiedenis van het huis. Stel je voor je hebt een koopwoning in Heuvelland, dan kan de makelaar van allerlei informatie geven rondom het gebied Heuvelland. Dit kan vaak doorslaggevende informatie zijn voor de koper om een huis wel of niet te kopen.

Zorg voor een opgeruimde en schone woning

Om je woning klaar te maken voor de verkoop moet je natuurlijk wel alles netjes opgeruimd hebben. Stel je voor, er zijn potentiële kopers die graag je huis willen bezichtigen maar het huis ligt nog vol met rotzooi of speelgoed. Die kopers kunnen daar moeilijker doorheen kijken dan bij een mooi opgeruimd huis. Het is ook belangrijk om je woning schoon te houden, een schone woning zorgt voor een positief effect op de verkoop.

Naast opruimen en schoonmaken is het een pluspunt als het huis goed is onderhouden, dit zijn vaak de punten die mensen wel of niet over de streep trekken om het huis te kopen.

Zorg voor goede foto’s

Het is belangrijk om goede foto’s te hebben van de buitenkant en binnenkant van het huis. Foto’s moeten er voor zorgen dat de mensen een bezichtiging willen inplannen of om misschien wel meteen het huis te kopen.

Social media

Zodra er mooie foto’s zijn gemaakt kun je deze op social media plaatsen of om de makelaar op hun social media te plaatsen. Het effect hiervan is dat de verkoop meer bereik krijgt en misschien wel wordt gezien door een kennis die opzoek is naar bijvoorbeeld een koopwoning in Heuvelland.

Websites

Ook kun je je huis verkopen door je huis aan te bieden op een website speciaal voor huizen te verkopen, denk hierbij aan Funda of Jaap.nl

Lees ook:  Nederlander Wim Hof verbreekt verschillende records

Wil je je huis na al deze handige informatie nog steeds verkopen? Succes! Begin bij het begin. Denk je na deze informatie, “ik wil liever mijn huis verbouwen”. Dat kan! Lees dan deze blog.

Recent

De evolutie en trends in zwemkleding

11 september 2023

Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

11 september 2023

Waarom is het beoefenen van een vechtsport goed voor je?

7 september 2023

5 populairste airco merken

4 september 2023

De beste rabbit vibrator: Een spannende keuze voor ultiem genot

29 augustus 2023

Meer in deze categorie

,

De evolutie en trends in zwemkleding

,

Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

,

5 populairste airco merken

De beste rabbit vibrator: Een spannende keuze voor ultiem genot

© Copyright StudioKlomp 2023
hello world!
home