27 oktober 2022
318

Hollandse spellen tijdens een verjaardag

Hollandse spellen

Hollandse verjaardagen staan alom bekend als de kringverjaardagen. Dit komt doordat de meeste families bij elkaar komen op verjaardagen en met zijn allen in een grote kring gaan zitten. Zo kan iedereen elkaar zien en kan er makkelijker worden gecommuniceerd. Je ziet de afgelopen jaren echter steeds vaker dat mensen met een origineler idee komen of juist hun verjaardag ergens anders houden om deze “kringverjaardag” te mijden.
Er zijn echter ook manieren om een verjaardag op te leuken zonder het Hollandse eruit te halen. Een voorbeeld hiervan zijn de Hollandse spellen. Het is zowel leuk om een verjaardag met deze spellen te organiseren als ze cadeau te geven aan de jarige.

Wanneer kun je een Hollands spel cadeau geven?

Dit is eigenlijk bij elk soort verjaardag wel een leuk idee. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om als geboorte cadeau te geven. Geboorte cadeaus bestaan normaal voornamelijk uit babykleertjes en speeltjes voor de baby. Maar het is ook leuk om een Hollands spel mee te nemen, zo heb je boter kaas en eieren nu ook voor baby’s (die grote puzzelmatten waar je vaak cijfers en/of vormen in ziet). Nog een leuk geboorte cadeau of idee voor een kinderfeestje is koekhappen. Zo amuseer je de kinderen op een geboorte feestje ook.

Welke Hollandse spellen zijn er allemaal?

We hebben net al twee bekende genoemd, maar er zijn nog veel meer leuke Hollandse spellen. Hieronder benoemen wij de leukste vier.

Spijkerpoepen

Dit is een spel die iedere Nederlander wel kent. Het enige dat je nodig hebt is een fles, een touw en een grote spijker. Je knoopt het touw en de spijker aan elkaar vast en bindt het touw om de middel van het kind, deze dient via de achterkant omlaag te hangen. Zodra het startteken gegeven wordt mogen de kinderen proberen de spijker door de hals van de fles te laten zakken. Hierbij mogen de kinderen geen hulpmiddelen zoals hun handen gebruiken.

Ballonnentrap

Ballonnentrap is tegenwoordig nog steeds een erg geliefd spel onder Nederlandse kinderen. Elk kind krijgt een ballon om de enkel gebonden en nu is het de bedoeling dat ze de ballonen van andere kinderen kapot trappen zonder dat die van hen ook kapot gaat. Wie als laatste overblijft wint.

Stoelendans

Een leuk spel voor zowel kinderen als volwassenen is de stoelendans. De stoelen dienen in een kring te staan met het zitvlak aan de buitenkant. Nu wordt een leuk liedje op gezet en moeten de kinderen of volwassenen in een cirkel om de stoelen heen lopen. Zodra de muziek stopt dien je zo snel als mogelijk op een stoel te gaan zitten. De persoon die niet op een stoel kan gaan zitten is af. Elke ronde wordt er een stoel weggehaald totdat er nog maar één persoon overblijft.

Kortom; er zijn genoeg leuke spellen te vinden om mee te nemen of als cadeau te geven bij een verjaardag. Het maakt hierbij niet uit of het een geboorte cadeau of een cadeau voor een volwassenen is.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over de voordelen van een veranda!

Lees ook:  De geschiedenis van lingerie

Recent

Ontdek de magie van muzikale workshops

21 juni 2024

Nieuwe trends omtrent kerstpakketten

3 juni 2024

Hoe je de perfecte stem voor je evenement kiest!

28 mei 2024

Zo ben je anoniem aanwezig op het internet

22 mei 2024

Zó moet je je werknemers tevreden houden

16 mei 2024

Meer in deze categorie

In 2 maanden een summer body: mogelijk of moeilijk?

Voor een make-over ga je naar Maastricht!

Leuke items om te personaliseren

Tips voor een vintage decor

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home