22 mei 2023
185

Eerste huis gekocht: wat nu?

eerste huis gekocht

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste huis gekocht! Dit is een spannende mijlpaal in je leven en het begin van een nieuw avontuur. Maar nadat de euforie van de aankoop is afgenomen, vraag je je misschien af: wat nu? Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In deze gids zullen we enkele belangrijke stappen en overwegingen bespreken die je moet nemen nadat je je eerste huis hebt gekocht. Of het nu gaat om financiële zaken, huisverbetering of het creëren van een comfortabele leefomgeving, we hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Hypotheek regelen

Als je het huis eenmaal hebt gekocht, dan moet je de hypotheek gaan regelen. Je hebt vast al van te voren berekend hoeveel je maximaal kan gaan lenen. Je sluit je hypotheek pas af als het huis gekocht is en dit doe je met een hypotheekadviseur. Zorg dat je hier meteen mee begint als de woning gekocht is. In het verkoopcontract staat namelijk wanneer de hypotheek afgerond moet zijn. Als dit niet het geval is dan kun je een boete krijgen of kan het verkoopcontract ontbonden worden.

Snelle tip tussendoor, lees hier eens over de Wim Hof records!

Taxatie regelen

Tijdens het regelen van de hypotheek moet je het huis laten taxeren. Dit is omdat je niet meer mag lenen dan de taxatie van je woning. De hypotheek verstrekker wilt altijd weten wat de woning waard is, en de taxateur zorgt hiervoor. Zoek een taxateur die je hierbij kan helpen. Makelaars doen dit soms ook. Als je een makelaar hebt gehad nabij Stein, dan is het mogelijk dat deze makelaar ook taxaties in Stein doet.

Verzekeringen afsluiten

Als de hypotheek rond is, dan moet je het huis verzekeren. Vanuit de hypotheekverstrekker zijn er een aantal verzekeringen die verplicht zijn om af te sluiten. Denk hierbij aan een opstal verzekering en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook verzekering die verstandig zijn om af te sluiten. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheidsverzekering, inboedel verzekering en woonlastverzekering. De hypotheek adviseur kan jou verder helpen met welke verzekeringen het beste bij jou passen.

Tot slot, naar de notaris

Op het moment dat alles geregeld is, moet je naar de notaris gaan om het officieel te maken. De notaris zorgt voor de woningoverdracht. De notaris zet ook alle kosten voor je op een rijtjes zodat je weet wat er betaald moet worden. Als dit gebeurt is dan is de woning van jou!

Wil jij weten waar je op moet letten als je een huis wilt kopen? Lees dan nu onze blog hierover!

Lees ook:  3 Nederlandse cabaretiers in 2022

Recent

In 2 maanden een summer body: mogelijk of moeilijk?

10 april 2024

De impact van op maat gemaakte software op bedrijfsprocessen

26 maart 2024

Hoe werkt ketensamenwerking?

21 maart 2024

Hoe jij je leven gemakkelijker kan maken bij medische problemen

20 maart 2024

Waar moet je aan denken bij een verbouwing aan een monumentaal pand?

16 maart 2024

Meer in deze categorie

Waar moet je aan denken bij een verbouwing aan een monumentaal pand?

Familieruzie? Simpele stappen om de vrede te herstellen

,

Hoe renoveer je een oude woning?

De drankcultuur van Nederland

© Copyright StudioKlomp 2024
hello world!
home