22 mei 2023
101

Eerste huis gekocht: wat nu?

eerste huis gekocht

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste huis gekocht! Dit is een spannende mijlpaal in je leven en het begin van een nieuw avontuur. Maar nadat de euforie van de aankoop is afgenomen, vraag je je misschien af: wat nu? Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In deze gids zullen we enkele belangrijke stappen en overwegingen bespreken die je moet nemen nadat je je eerste huis hebt gekocht. Of het nu gaat om financiële zaken, huisverbetering of het creëren van een comfortabele leefomgeving, we hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Hypotheek regelen

Als je het huis eenmaal hebt gekocht, dan moet je de hypotheek gaan regelen. Je hebt vast al van te voren berekend hoeveel je maximaal kan gaan lenen. Je sluit je hypotheek pas af als het huis gekocht is en dit doe je met een hypotheekadviseur. Zorg dat je hier meteen mee begint als de woning gekocht is. In het verkoopcontract staat namelijk wanneer de hypotheek afgerond moet zijn. Als dit niet het geval is dan kun je een boete krijgen of kan het verkoopcontract ontbonden worden.

Snelle tip tussendoor, lees hier eens over de Wim Hof records!

Taxatie regelen

Tijdens het regelen van de hypotheek moet je het huis laten taxeren. Dit is omdat je niet meer mag lenen dan de taxatie van je woning. De hypotheek verstrekker wilt altijd weten wat de woning waard is, en de taxateur zorgt hiervoor. Zoek een taxateur die je hierbij kan helpen. Makelaars doen dit soms ook. Als je een makelaar hebt gehad nabij Stein, dan is het mogelijk dat deze makelaar ook taxaties in Stein doet.

Verzekeringen afsluiten

Als de hypotheek rond is, dan moet je het huis verzekeren. Vanuit de hypotheekverstrekker zijn er een aantal verzekeringen die verplicht zijn om af te sluiten. Denk hierbij aan een opstal verzekering en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook verzekering die verstandig zijn om af te sluiten. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheidsverzekering, inboedel verzekering en woonlastverzekering. De hypotheek adviseur kan jou verder helpen met welke verzekeringen het beste bij jou passen.

Tot slot, naar de notaris

Op het moment dat alles geregeld is, moet je naar de notaris gaan om het officieel te maken. De notaris zorgt voor de woningoverdracht. De notaris zet ook alle kosten voor je op een rijtjes zodat je weet wat er betaald moet worden. Als dit gebeurt is dan is de woning van jou!

Wil jij weten waar je op moet letten als je een huis wilt kopen? Lees dan nu onze blog hierover!

Lees ook:  Voordelen van een veranda

Recent

De psychologie van licht

18 november 2023

Nagelverzorging voor ouder wordende handen

13 november 2023

De interieurtrends van 2024 in Nederland

6 november 2023

Evenement organiseren: zo doe je dat

10 oktober 2023

Waarom zijn nipple covers zo handig?

10 oktober 2023

Meer in deze categorie

,

Evenement organiseren: zo doe je dat

5 veelgemaakte fouten bij ramen lappen en hoe ze te voorkomen

,

De evolutie en trends in zwemkleding

,

Wat kost een gemiddelde verbouwing in Nederland?

© Copyright StudioKlomp 2023
hello world!
home